Οδηγός ταξί στην Ισπανία διένυσε 354.000 χιλιόμετρα από το 2011 με το ηλεκτρικό αυτοκίνητό του

Όταν το 2011 ένας οδηγός ταξί στην Ισπανία επένδυε στη δουλειά του αγοράζοντας ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν φαντάζονταν ότι αυτά τα χρήματα που δαπάνησε για την αγορά του θα του απέδιδαν πολλαπλάσια κέρδη.

Ο Mendiluce τον Οκτώβριο του 2011 απέκτησε τo μοντέλο της πρώτης γενιάς του LEAF που κατασκευάστηκε στην Oppama της Ιαπωνίας, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με μπαταρία λιθίου 24 kWh. Από τότε μόλις τις τελευταίες ημέρες αντικατέστησε την μπαταρία του αυτοκινήτου, διανύοντας συνολικά όλο αυτό το διάστημα 354.000 χιλιόμετρα, χωρίς να καταναλώσει ούτε μία σταγόνα ορυκτού καυσίμου.

Η εμπειρία του Ισπανού οδηγού ταξί έχει διαδοθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδήσεων στην Ισπανία, που βλέπουν πλέον ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές ακόμη και αν δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές. «Διένυσα, στην αρχή, 270.000 χιλιόμετρα, εξοικονομώντας 21.060 λίτρα καυσίμου, 18 αλλαγές λαδιού, φίλτρων, τακάκια φρένων, ιμάντων και άλλων ανταλλακτικών από επισκέψεις στο συνεργείο. Είναι γεγονός ότι δεν εκπέμπω αέρια θερμοκηπίου και συμβάλλω στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα», αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει, το όχημα δεν επιβάρυνε το περιβάλλον με 51 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

©Πηγή: amna.gr