Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Στο ίδιο ψέμα θεατές

«Στο ίδιο ψέμα θεατές» απαντά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αναφερόμενη σε ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ για το ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου έκανε λόγο για πρωτοβουλία του βουλευτή- «”βοήθεια” στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να καλλιεργήσει ένα φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ».

«Η κ. Γεροβασίλη, “επαναδημοσιύει” με δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όσα είχε αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών την Παρασκευή 1.11.2019 στη στήλη «Πολιτικά Παρασκήνια» του δημοσιογράφου Α.Ψ στις σελίδες 8 και 9 με τίτλο “Άγνοια; ” Μάλλον θα είχαν την ίδια πηγή» σημειώνει ο Ε΄αντιπρόεδρος της Βουλής και αποστέλλει την απάντηση του στην Εφημερίδα των Συντακτών για το συγκεκριμένο θέμα, όπου αναφέρει.

Παράλληλα σημειώνει ότι «ο Γεν. Γραμματέας Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Δέδες δεν ψήφισε την ολοκλήρωση του έργου στο τελευταίο Περιφερειακό Σύμβουλο μαζί με τον κ. Τατούλη».

      Ο κ. Κωνσταντινόπουλος στην απάντηση του στην Εφημερίδα των Συντακτών για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρει:

«Η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: “Ο γόρδιος δεσμός και ο παραλογισμός στο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να λυθεί” κατατέθηκε για πρώτη φορά στις 9/10/2019 με αρ. πρωτ. 87/7, αμέσως μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που οδηγούσε σε αδιέξοδο στο να προχωρήσει το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου. Η συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση δεν επελέγη από τον Πρωθυπουργό για συζήτηση και γι’ αυτό κατατέθηκε εκ νέου στις 25/10/2019 με αρ. πρωτ. 141/11, η οποία και προγραμματίσθηκε για συζήτηση στην «ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» την Παρασκευή 1/11/2019.

Επομένως δεν συσχετίστηκε καθόλου με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τα συμπεράσματά σας είναι αβάσιμα και δείχνουν “ΑΓΝΟΙΑ” του συντάκτη σας, για τα πραγματικά περιστατικά για ένα κρίσιμο ζήτημα για το οποίο αγωνίζομαι χρόνια να λυθεί.

   Συγκεκριμένα ενδεικτικά σας παραπέμπω:

1. Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλή στις 22/3/2018 στη συζήτηση του ν/σ «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

2. Στην Ερώτηση που κατατέθηκε με αρ. πρωτ. 5293/28-4-2017 προς τους τότε Υπουργούς κ.κ. Επικρατείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης με θέμα: “Ποιο είναι το τελικό κόστος για τους πολίτες της Πελοποννήσου του έργου ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων; Ποιο το τελικό κόστος των αντίστοιχων έργων ΣΔΙΤ για τους πολίτες των υπόλοιπων Περιφερειών;”,

3. Στην ερώτηση κατατέθηκε με αρ. πρωτ. 3094/29-5-2015 προς τον τότε Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη με θέμα “η μέθοδος ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων”».

 

©Πηγή: amna.gr