Οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ «στριμώχνουν» τον Κοντονή για τον Βασίλη Δημάκη

Στην πολιτική… γωνία στριμώχνουν τον Σταύρο Κοντονή οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη.

Μετά τη χθεσινή ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης 28 βουελυτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα των «53», που αποτελεί την εσωκομματική αντιπολίτευση, ανήρτησε άρθρο σε γνωστή ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις της, παίρνοντας θέση υπέρ του κρατούμενου-φοιτητή.

Όπως αναφέρουν: «Η ζωή είναι η υπέρτατη αξία, δεν την παζαρεύεις, την περιφρουρείς. Δεν την κλονίζεις, της δίνεις ανάσα. Δεν την αφήνεις να δίνει άνιση μάχη στα γρανάζια νομικών ερμηνειών και αδιεξόδων. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει η ζωή και συνεπώς λύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά και απευθυνόμενοι επί της ουσίας στον Σταύρο Κοντονή απαιτούν λύση τώρα για τον Βασίλη Δημάκη που ζητά να παρακολουθεί τα μαθήματά του στην ανώτατη εκπαίδευση με βραχιολάκι εντοπισμού, και κάνει πραγματοποιεί απεργία πείνας μετά την απόρριψη του αιτήματός του από το συμβούλιο των φυλακών».

Το κείμενο των «53»

«Το είχαμε πει και παλιότερα. Το λέμε και σήμερα δυνατά. Τα δικαιώματα απαιτούν ψυχή, πείσμα, επιμονή, όραμα. Δεν τα αφήνεις στο έλεος της τελευταίας στιγμής, δεν είναι εξαναγκασμός, αποτελούν για την Αριστερά απόλυτη προτεραιότητα, είναι της πρώτης στιγμής.

Το είχαμε πει και παλιότερα. Στους δρόμους, στα αμφιθέατρα, έξω από τις φυλακές. Το πάθος για τη λευτεριά περνά μέσα από τα μονοπάτια της γνώσης που ο Βασίλης Δημάκης, στα 39 του χρόνια δείχνει να βαδίζει αθόρυβα αλλά και με θόρυβο την ίδια στιγμή.

Είμαστε ανεπιφύλακτα μαζί του, χωρίς υποσημειώσεις και εξουσιολαγνικά τερτίπια. Και είναι σαφές ότι όσα διεκδικούσαμε με πείσμα απέναντι σε συντηρητικής και αυταρχικής προέλευσης πολιτικούς, τα διεκδικούμε ακόμα περισσότερο σήμερα και όχι μόνο. Τα απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Λύση τώρα».