«Οι ενέργειες των ΗΠΑ δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες» απειλεί η Μόσχα

Στην αντεπίθεση περνά η Μόσχα μετά την πρωινή επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία, προειδοποιώντας ότι οι «ενέργειες των ΗΠΑ δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες». Την ευθεία απειλή εξέφρασε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ. 

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος: «Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες». Και κατέληξε: «Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είχε γράψει στο Facebook πως «πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον».

Επισήμανε επίσης πως: «Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την “Αραβική άνοιξη”, μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση».

Δεν χτυπήθηκε ρωσική βάση

Πριν από λίγο πάντως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κανένα από τα δυτικά πλήγματα στη Συρία δεν σημειώθηκε κοντά στις βάσεις της αεροπορίας και του ναυτικού που διατηρεί η Ρωσία στο συριακό έδαφος.

«Κανένας από τους πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τους συμμάχους τους δεν μπήκε στη ζώνη ευθύνης της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας που προστατεύει τις εγκαταστάσεις στην Ταρτούς και τη Χμέιμιμ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν μια ναυτική βάση στην Ταρτούς και μια αεροπορική βάση στη Χμέιμιμ.