Οι Ενώσεις Συντακτών όλης της χώρας καταγγέλλουν το ΔΣ της ΕΡΤ

Η Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας ‐ Στερεάς Ελλάδας ‐ Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση για την ΕΡΤ:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΘΣτεΕ και της ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλουν το ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, το οποίο αρνήθηκε ακόμη και να ακούσει το αίτημα όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας να εκφράσουν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ τις ενστάσεις τους για τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία των Ενώσεων ζήτησε να παρέμβει στη συνεδρίαση και, παρά την παραίνεση τουλάχιστον δύο μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλης Κωστόπουλος δεν έκανε δεκτό το αίτημα. Το εντυπωσιακό ήταν ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν –και σωστά– συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ταυτόχρονα, οι Ενώσεις καταγγέλλουν την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να καταλάβει το πόσο αναγκαία και καθοριστική για το δημοσιογραφικό κλάδο είναι η αναφορά και η δέσμευση των υπογραφών ΣΣΕ από το δημόσιο φορέα με την Ένωση Συντακτών.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταθεί στο ύψος που αρμόζει στον κοινωνικό ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να αντιληφθεί ότι οι δημοσιογράφοι θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο την Ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα, τη Δημοκρατία και την αυτονομία των Ενώσεών τους».