Οι ΗΠΑ στέλνουν και άλλο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο

Την ώρα που οι σχέσεις τους με τη Ρωσία βρίσκονται σε οριακό σημείο λόγω και των όσων συμβαίνουν στη Συρία, οι ΗΠΑ στέλνουν και άλλο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο.

Πρόκειται για το «USS Harry S. Truman» το οποίο θα αποπλεύσει αύριο για τα ανοικτά της Συρίας μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία. Εκεί θα ενώσει τις δυνάμεις του με το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook», ενώ αργότερα θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham».

Μέσω των πολεμικών της πλοίων η Ουάσιγκτον θα έχει στην περιοχή συνολικά 6.000 ναύτες, δύναμη αρκετά ισχυρή εάν αναλογιστεί κανείς το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Η αποστολή του

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, η αποστολή του αεροπλανοφόρου «Harry S. Truman» που στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μεσόγειο θα περιλαμβάνει «επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και προσπάθειες συνεργασίας με συμμάχους και εταίρους», θα παράσχει «την ικανότητα αντιμετώπισης κρίσεων και θα ενισχύσει τη συνεργασία στην ασφάλεια, ενώ θα προωθήσει τη ναυτική παρουσία» στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.