Οι “straight” δεν υπάρχουν πια, τους εξαφάνισε μια έρευνα!

Έρευνα φέρνει τα πάνω κάτω σε όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα ακόμα και για τον ίδιο μας τον εαυτό καθώς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν εντελώς straight- ετερόφυλοι άνθρωποι αφού όλοι μας ελκόμαστε και από τα δύο φύλα, όπως ισχυρίζεται!

Συγκεκριμένα, έρευνα του Cornell University, με επικεφαλής τον Ριτς Σέιβιν-Γουίλιαμς, υποστηρίζει μάλιστα ότι η σεξουαλικότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «φάσμα» και να μην κατηγοριοποιείται.

Τι παρατήρησε στην έρευνα

Στο πλαίσιο της μελέτης του, ο Σέιβιν-Γουίλιαμς μελέτησε τη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών εθελοντών απέναντι σε ταινίες πορνό, εξετάζοντας τη διαστολή της κόρης των ματιών τους, που αποτελεί δείκτη σεξουαλικής διέγερσης.

Όπως διαπίστωσε, λοιπόν, οι κόρες των γυναικείων ματιών διαστέλλονταν τόσο όταν παρακολουθούσαν ετεροφυλόφιλα ζευγάρια όσο και όταν παρακολουθούσαν λεσβιακού τύπου αισθησιακές ταινίες, ενώ των αντρών διαστέλλονταν και όταν παρακολουθούσαν γυναικείο αυνανισμό και όταν παρακολουθούσαν ανδρικό, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

Κλείνοντας, ο επιστήμονας δήλωσε ότι ως σήμερα πιστεύαμε ότι η αμφιφυλοφιλία ήταν μόνο γυναικείο φαινόμενο προσθέτοντας ότι η νέα έρευνά του έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι τα κοινωνικά στερεότυπα, που θέλουν τις γυναίκες και όχι τους άντρες να έχουν πιο «ρευστή» σεξουαλικότητα, κάνουν πολλούς άντρες να φοβούνται να εκφράσουν τις πραγματικές προτιμήσεις τους. Τονίζοντας ότι ακόμα κι αν ένας άντρας αισθάνεται σεξουαλική έλξη για έναν άλλον, δεν θα το πει ποτέ!