Οι Σύριοι αντάρτες συμφώνησαν με την κυβέρνηση να φύγουν από την Χομς

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ένα μέσο ενημέρωσης προσκείμενο στην Χεζμπολάχ, Σύριοι αντάρτες συμφώνησαν νωρίτερα με τη συριακή κυβέρνηση να εκκενώσουν τον τελευταίο θύλακα που ελέγχουν κοντά στην πόλη Χομς.

Το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης πρόσκειται στην σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ η οποία μάχεται στο πλευρό του συριακού στρατού, ενώ επικαλείται ως πηγή έναν εκπρόσωπο των ανταρτών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Ο συριακός στρατός και οι ένοπλες ομάδες κατέληξαν σε συμφωνία, με τη στήριξη της Ρωσίας, για την αποχώρηση των ένοπλων ομάδων».

Ο συγκεκριμένος θύλακας ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών περιλαμβάνει τις πόλεις Χούλα, Ραστάν και Ταλμπισέ και τα γύρω χωριά, που βρίσκονται παραπλεύρως του κύριου αυτοκινητοδρόμου μεταξύ των πόλεων Χομς και Χάμα.

Όπως ανακοίνωσε ακόμα, ένας αξιωματούχος των ανταρτών ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Χομς, οι άμαχοι που αρνούνται να επιστρέψουν υπό την εξουσία της Δαμασκού, θα μετεγκατασταθούν σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα τουρκικά σύνορα, ενώ η διαδικασία αυτή αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο.