Οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Κολομβία

Οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση με τη χρήση εκρηκτικών υλών στη βορειοδυτική Κολομβία, όπου δρα και λειτουργεί η ισχυρότερη συμμορία που διακινεί ναρκωτικά στη χώρα.

Οι αστυνομικοί συνόδευαν δημόσιους λειτουργούς εντεταλμένους να επιστρέψουν σε αγρότες εκτάσεις που είχαν απαλλοτριωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους αντάρτες, όταν το αυτοκίνητό τους ανατινάχτηκε ουσιαστικά από εκρηκτικό μηχανισμό.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία η περιοχή που πραγματοποιήθηκε η επίθεση αποτελεί βάση της  Clan del Golfo, της ισχυρότερης συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην Κολομβία.

Της συμμορίας αυτής ηγείται ο Ντάιρο Αντόνιο Ουσούγα, ή «Οτονιέλ», ο πλέον καταζητούμενος κακοποιός στην Κολομβία, για τη σύλληψη του οποίου οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρώτη παγκοσμίως στην παραγωγή κοκαΐνης

Μία αρνητική πρωτιά κατέχει παγκοσμίως η Κολομβία. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι πρώτη στην παραγωγή φύλων κόκας-της βάσης δηλαδή της κοκαΐνης- με 1.460.000 στρέμματα καλλιεργειών όσο και στην παραγωγή κοκαΐνης με 886 τόνους.