Όλγα Γεροβασίλη: «Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει το σκοράρισμα στον Νίκο Γκάλη»

«Να αφήσει το σκοράρισμα στη δημόσια διοίκηση στον… Νίκο Γκάλη» προέτρεψε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να χρησιμοποιεί στις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις του τη λέξη «παρελθόν» διότι έχει ταυτιστεί μαζί της.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ για τη δημόσια διοίκηση, η αρμόδια υπουργός τονίζει πως «παρά την απέλπιδα προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει νέους, για τον ίδιο, όρους στις ομιλίες του όπως “κοινωνικό κράτος” και “αλληλεγγύη” η ελληνική κοινωνία δεν θέλει και ούτε μπορεί να ξεχάσει. Σήμερα μάλιστα θυμήθηκε το Σύνταγμα και πως “η μονιμότητα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη” γιατί το είχε κάνει κουρελόχαρτο; Αλήθεια ήταν συνταγματικές οι απολύσεις που έκανε;» αναρωτήθηκε η κα. Γεροβασίλη.

«Ο Μητσοτάκης βάζει σε δίαιτα το κράτος»

Και συνέχισε την σκληρή επίθεση λέγοντας «πως παρά τον “έντεχνο” του λόγο κατά του Δημοσίου, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρυφτεί…

Διατυμπανίζει ότι “δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος από το Δημόσιο” αλλά παράλληλα “θα καταργήσει τις περιττές δομές”, οι οποίες φυσικά είναι στελεχωμένες με προσωπικό, από αυτό που δεν θα απολύσει!

“Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος” αλλά θα βάλει σε αυστηρή δίαιτα το κράτος και τη δημόσια τηλεόραση η οποία κατά την άποψή του “είναι πλαδαρή”. Προφανώς θα ψάχνει για περισσότερο “λίπος” από αυτό που διέκρινε στον δημόσιο τομέα πριν από ένα χρόνο.

Κάνει λόγο για υποστελέχωση όταν ταυτόχρονα εξαγγέλλει ότι θα επαναφέρει τον κανόνα προσλήψεων αποχωρήσεων στο 1 προς 5 (δηλαδή 1 πρόσληψη στις 5 αποχωρήσεις), τη στιγμή που η χώρα με σκληρή διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης μετέτρεψε αυτή τη συνθήκη σε 1 πρόσληψη για 4 αποχωρήσεις το 2017 και 1 πρόσληψη σε 3 αποχωρήσεις για το 2018.

Είναι φανερό λοιπόν ότι χρειάζεται να κάνει λίγη προσπάθεια ακόμα…

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σκοράρει πουθενά και σίγουρα όχι στη δημόσια διοίκηση.

Ας αφήσει το σκοράρισμα λοιπόν στον Νίκο Γκάλη» καταλήγει η κα. Γεροβασίλη.