Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο ανοιχτής θαλάσσης, παρουσία του Λ. Αυγενάκη

Μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης ORC 2019, που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πειραιώς.

Περισσότεροι από 200 ιστιοπλόοι με 21 σκάφη, μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Δημήτρης Μούγιος, Δημήτρης Δεληγιάννης και Λεωνίδας Πελεκανάκης, αλλά και οι πρωταθλητές Γιάννης Μιτάκης, Παναγιώτης Καμπουρίδης και Μιχάλης Πατενιώτης, συναγωνίστηκαν μέχρι την τελευταία κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στην ανοιχτή θάλασσα.

Τελικά, την πρώτη θέση στην κατηγορία ORC A πήρε το σκάφος EX OFFICIO του ΝΟΕ, με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο, ενώ στην κατηγορία ORC Β πρώτευσε το σκάφος BLUE LINE του ΝΑΣΚ Αίολος, με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο.

Οι απονομές έγιναν το βράδυ της Κυριακής (22/9), σε μία τελετή που τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Πειραιώς, Γιάννης Μώραλης, ο βουλευτής Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι εδώ, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να μεταφέρω ποιο είναι το πνεύμα και ποια είναι η φιλοσοφία και το πρόγραμμα όσον αφορά τον αθλητισμό στη χώρα μας. Σας λέω λοιπόν ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι κρατικοδίαιτος ο αθλητισμός. Με τη νέα κυβέρνηση ο αθλητισμός αποτελεί μία βαριά, μεγάλη βιομηχανία, που θα παράγει αθλητές-πρότυπα για τον κόσμο και συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό και ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες. Το Υπουργείο Αθλητισμού δεν είναι Υπουργείο Ποδοσφαίρου, είναι Υπουργείο Αθλητισμού. Αγαπάμε και σεβόμαστε όλους τους αθλητές και όλα τα αθλήματα και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο, νομοθετικά και μη, τις πρωτοβουλίες που παίρνετε».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.