ΟΛΘ: Επενδύει πάνω από 180 εκατ. ευρώ το νέο σχήμα

Τους στρατηγικούς στόχους για τη νέα εποχή στον ΟΛΘ ανέλυσε διεξοδικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Θεοφάνης, μετά και την ανάληψη του μάνατζμεντ από το νέο επενδυτικό σχήμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοφάνης, μεταξύ των στρατηγικών στόχων είναι η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού, η ανάγκη προμήθειας σύγχρονου εξοπλισμού και οι βελτιώσεις στη συντήρηση του εξοπλισμού, καθώς και η αγορά νέου εξοπλισμού.

Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια δύο νέων γερανογεφυρών, η προμήθεια 12 καινούριων μηχανημάτων ΟΣΜΕ, η επισκευή εννέα αντιστοίχων μηχανημάτων και η επισκευή τριών γερανογεφυρών.

Επιπλέον 27 εκατ. ευρώ επενδύουν στον ΟΛΘ

Το νέο επενδυτικό σχήμα θα πραγματοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να βάλει ακόμη 27 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν είχαν υπολογιστεί και προέκυψαν από μία διαφορετική κατάσταση που εντοπίστηκε στον εξοπλισμό του ΟΛΘ από εκείνη που είχε παρουσιαστεί στα κείμενα του διαγωνισμού.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Θεοφάνης, μέχρι και τα τέλη Απριλίου αναμένονται και τα αποτελέσματα των ελέγχων των ορκωτών ελεγκτών.

Επίσης, ο κ. Θεοφάνης ανέφερε, ότι το νέο επενδυτικό σχήμα βλέπει το λιμάνι σαν έναν κόμβο μεταφορών και οικονομικό μοχλό για τη Θεσσαλονίκη.