Οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία γίνονται χυδαίες όπως χαρακτηρίζονται αναφορές κατά δικαστικών λειτουργών.

Μέσω της ανακοίνωσης που εξεδόθη στηρίζονται όλοι οι δικαστές και εισαγγελείς που με «εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους».

Επίσης γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους λόγους που γίνεται κάτι τέτοιο και στη στόχευση που επιδιώκεται.

«Λειτουργεί εκφοβιστικά και εκβιαστικά»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η προσωπική- ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου όχι από τα αρμόδια όργανα αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους.

Στηρίζουμε όλους τους δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕ.