Όρμπαν: «Χτίζουμε χριστιανική δημοκρατία και δεν την παραδίδουμε στους ξένους»

Για χτίσιμο μίας χριστιανικής δημοκρατίας, υπεράσπιση της κουλτούρας και καμία διάθεση παράδοσης της Ουγγαρίας μίλησε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές τον Απρίλιο και ελέγχει τα 2/3 των εδρών του κοινοβουλίου, αποτελεί έναν από τους πιο σφοδρούς επικριτές της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη.

«Χτίζουμε μια χριστιανική δημοκρατία, μια παλαιού τύπου χριστιανική δημοκρατία που έχει τις ρίζες της στις ευρωπαϊκές παραδόσεις, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πρωτεύουσας σημασίας και υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Θα υπερασπιστούμε τη χριστιανική μας κουλτούρα και δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στους ξένους».

Διορίστηκαν οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης

Ο Σάντορ Πίντερ και ο Μιχάλι Βάργκα είναι οι δύο αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης μετά τον διορισμό τους από τον Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Πίντερ θα είναι αρμόδιος για την εθνική ασφάλεια της χώρας βάσει της αναδιάρθρωσης που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο με τη δημιουργία ενός κεντρικού υπουργείου υπό τον ίδιο, το οποίο θα είναι αρμόδιο και για τις υπηρεσίες Πληροφοριών.

Ο Βάργκα  θα λειτουργεί ως εγγύηση της οικονομικής σταθερότητας και προβλεψιμότητας.