Ορθάνοιχτη πόρτα από τον επίτροπο διεύρυνσης της Ε.Ε. στα Σκόπια

Ορθάνοιχτη πόρτα στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων άφησε ο αρμόδιος επίτροπος διεύρυνσης της Ε.Ε. , Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της FYROM Ζόραν Ζάεφ. Και όλα αυτά τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες συζητήσεις με την Ελλάδα για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Το Αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως τα Σκοπια κέρδισαν μια «ανεπιφύλακτη σύσταση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Ζάεφ περιμένει «νεύμα» εισόδου στην Ε.Ε. τον Ιούνιο

Σύμφωνα, μάλιστα, με μέσα ενημέρωσης του γειτονικού κρατιδίου, ο Γιοχάνες Χαν εξήρε  τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ψήφισε η κυβέρνηση Ζάεφ, ζητώντας παράλληλα την ουσιαστική εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΡΑ, από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε πως τα θετικά λόγια του Χαν παροτρύνουν την κυβέρνηση προκειμένου να εργαστεί πιο σκληρά ώστε τον ερχόμενο Ιούνιο να εξασφαλίσει θετική απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.