Ουισκόνσιν: Τουλάχιστον 20 τραυματίες από έκρηξη σε διυλιστήριο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στο Ουισκόνσιν, στις ΗΠΑ, καθώς σημειώθηκε έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Σουπίριορ. Το ατύχημα συνέβη στις 10:06 τοπική ώρα (18:06 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες.

«Υπάρχουν αναφορές για αρκετά θύματα, οι τελευταίες κάνουν λόγο για πέντε άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη σοβαρότητα των τραυματισμών. Ούτε για νεκρούς», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το διυλιστήριο της εταιρείας Husky Energy έχει επηρεαστεί. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες μια μικρή δεξαμενή που περιείχε «αργό πετρέλαιο, ή πίσσα», ανατινάχθηκε, ενώ μια διαρροή πίσσας περιορίστηκε.

“Πολύ δυνατή έκρηξη, ταρακούνησε τα σπίτια”

Κάποιος που εργαζόταν κοντά στο σημείο έκανε λόγο για πολύ δυνατή έκρηξη, λέγοντας: «Ταρακούνησε τα σπίτια. Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν στη συνέχεια να μεταβούν στο σημείο, αλλά θα πρέπει να το αποφύγουν. Οι υπεύθυνοι προχωρούσαν σε εκκένωση της περιοχής, καθώς υπάρχει πολύς καπνός. Είδα τουλάχιστον οκτώ ασθενοφόρα να πηγαίνουν στο σημείο της έκρηξης και έξι πυροσβεστικά».