Παναγόπουλος: «Με το υπουργείο Αθλητισμού έχουμε ειλικρινή συνεργασία, ωστόσο δεν συμφωνούμε πάντα»

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομοσπονδία στίβου και το άθλημα. Συγκεκριμένα είχε την ευκαιρία να αναπτύξει πολλά από τα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό στίβο, τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και για τη συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Παναγόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

Για τον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό:

«Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρών όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τους ευχαριστούμε. Σε μια χώρα που δεν έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε εύκολα, ο ΑΜΑ έχει πετύχει να δημιουργήσει εκτεταμένη και αποτελεσματική συνεργασία, ανάμεσα στους φορείς, την τροχαία, το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, το ΕΚΑΒ τις ένοπλες δυνάμεις, τους Δήμους της μαραθώνιας διαδρομής, τους συλλόγους δρομέων, στις ΜΚΟ, τους χορηγούς, τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές, τους  δρομείς. Ο ΑΜΑ είναι ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα που η συνεργασία πετυχαίνει.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα εκτείνεται σε δύο ημέρες αφού ο αγώνας των 10 χλμ πραγματοποιείται φέτος το απόγευμα του Σαββάτου. Απόφαση που υλοποιείται μετά από σκέψη και μελέτη χρόνων και αποσκοπεί στο να υποδεχθούμε περισσότερους δρομείς στα 10 χλμ, αλλά και να ελευθερώσουμε χώρο και χρόνο, που αφήνει η διεξαγωγή του 10αριού, προκειμένου να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε 2.000 περισσότερους δρομείς στην κλασική διαδρομή και πλέον θα έχουμε 20.500 διαθέσεις θέσεις, που θα καλυφθούν.

Το δεύτερο που έχει να κάνει με τις φετινές καινοτομίες είναι το νέο μετάλλιο για το οποίο δεν μπορώ να πω πολλά, καθώς θα γίνει παρουσίαση το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα φέτος ξεκινάμε μία ημέρα νωρίτερα όλο το πρόγραμμα, ακριβώς γιατί πρέπει να υποδεχθούμε νωρίτερα τους 60.000 δρομείς σε όλους μας τους αγώνες και τέλος η η τέταρτη καινοτομία της φετινή διοργάνωσης είναι ότι διευρύνουμε τόσο το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευθύνης, όσο και το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, στο οποίο δραστηριοποιούνται όλοι μας οι χορηγοί, με μεγαλύτερο όλων της ΟΠΑΠ ΑΕ και την ανακαίνιση των νοσοκομείων».

Για τις σχέσεις με το Υπουργείο Αθλητισμού:

«Οι σχέσεις με το Υπουργείο είναι πάρα πολύ καλές, ωστόσο δε σημαίνει πως συμφωνούμε πάντα, έχουμε ειλικρινή συνεργασία και για αυτό πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους κι εμείς κι ο κύριος Αυγενάκης. Έχουν γίνει πολλά πράγματα τους τρεις μήνες διακυβέρνησης, ωστόσο υπάρχουν σημεία που δεν έχουμε ταυτόσημη άποψη και θεωρούμε υποχρέωση μας να τα επισημαίνουν, όπως επίσης και να παροτρύνουμε σε πιο γρήγορη κίνηση ειδικά στο θέμα των υποδομών, που συνδέεται με την ολυμπιακή προετοιμασία. Πιστεύω η συνεργασία θα συνεχίσει να κινείται σε καλά επίπεδα όπως συμβαίνει σήμερα με τις συμφωνίες μας και τις διαφωνίες μας, άλλωστε η σύνθεση προκύπτει μέσα από θέσεις και αντιθέσεις. Δεν έχουμε διαφορετική άποψη για θέματα αγωνιστικά και προετοιμασίας, άλλη άποψη έχουμε στο ΣΕΓΑΣ για κάποια σημεία του Νόμου».

©Πηγή: amna.gr