Πάνω από 200 νεκρά άλογα στην Αριζόνα!

Περισσότερα από 200 άγρια άλογα έχουν βρεθεί νεκρά σε έναν βούρκο στη γη των Ναβάχο στη βόρεια Αριζόνα.  Ο μαζικός θάνατος των ζώων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, αλλά οι Ινδιάνοι ισχυρίζονται πως γνωρίζουν τι έχει συμβεί. 

Πιο αναλυτικά, οι Ναβάχο ισχυρίζονται πως τα ζώα πέθαναν λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασία και της ακραίας έλλειψης τροφής, ενώ ο  πρεσβύτερος των Ναβάχο, Jonathan Nez ανέφερε ότι αυτά τα ζώα αναζητούσαν νερό για να παραμείνουν ζωντανά και δυστυχώς, κατέρρευσαν στη λάσπη και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν επειδή ήταν τόσο αδύναμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, κάποια από τα άλογα βρέθηκαν να είναι βυθισμένα μέχρι το λαιμό στη λάσπη της λίμνης που είχε στεγνώσει, ενώ οι Ναβάχο σκοπεύουν τώρα να ρίξουν υδράσβεστο στα ζώα για να επιταχύνουν την αποσύνθεση.

Η περιοχή αυτή στην Αριζόνα φιλοξενεί έναν πληθυσμό άγριων ιπποειδών που έχει αυξηθεί πολύ και υπολογίζεται από 50.000 έως 70.000 ζώα.

Τι άλλο συνετέλεσε για το θάνατο των αλόγων

Ωστόσο δεν είναι μόνο η ξηρασία που προκάλεσε το θάνατο των ζώων καθώς το πρόβλημα είναι πιο διευρυμένο. «Αυτό το τραγικό περιστατικό αποτελεί παράδειγμα του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε από τον υπερπληθυσμό άγριων αλόγων»,  δήλωσε ο Πρόεδρος του φορέα «Navajo Nation», Russell Begaye.

Είναι γνωστό ότι η έντονη ξηρασία που έπληξε τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες φέτος, δημιούργησε συνθήκες ξηρασίες στο βόρειο Νέο Μεξικό και τη νοτιοδυτική Αριζόνα και όλη η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο.

Οι συνθήκες που δημιουργούνται αναμένεται να εντείνουν το πρόβλημα καθώς τα αποθέματα νερού είναι μάλλον αδύνατον να καλύψουν τον μεγάλο πληθυσμό αλόγων