ΠΑΟΚ: Αυτές είναι οι ποινές σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί στον τελικό Κυπέλλου

Ποινές που χαρακτηρίζονται το λιγότερο εξοντωτικές περιμένουν τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που δεν κατέβει για να αγωνιστεί στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Τα όσα υπονόησε ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος περί μη καθόδου του Δικεφάλου στον αγώνα της 12ης Μαϊου μάλλον πρέπει να αναθεωρηθούν, μιας και βάσει ΚΑΠ ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει σε υλοποίηση αυτής της σκέψης με διάλυση.

Υποβιβασμός στη Β’ Εθνική και διετής ευρωπαϊκός αποκλεισμός

Ξεκάθαρος είναι ο Κανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου όσον αφορά αποχώρηση ομάδας, τη διακοπή αγώνα και την παραίτηση μίας ομάδας από ένα παιχνίδι.

Σύμφωνα λοιπόν με το Άρθρο 43 αναφέρονται τα εξής:

«Απαγορεύεται η παραίτηση των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικών κατηγοριών, από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων. Ομοίως απαγορεύεται η αποχώρησή τους ή η μη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένο αγώνα.

  1. Ομάδα η οποία αποχωρεί από αγώνα του Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου (συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτι), ή ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου υφίσταται σωρευτικά τις κατωτέρω κυρώσεις, που της επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

α) Αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετάσχει και υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία, στην οποία δικαιούται να συμμετάσχει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

β) Το μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ.

γ) Τιμωρείται με αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για την συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο

δ) Tης επιβάλλεται χρηματική ποινή 200.000 ευρώ αν

πρόκειται για ομάδα της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

  1. Σε ομάδα που δεν συμμετέχει στον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, πέραν της ποινής του υποβιβασμού της πρώτης παραγράφου της επιβάλλεται η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για 2 συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους και η χρηματική ποινή των 500.000 ευρώ εφόσον είναι ομάδα της Α’ Εθνικής.

Στην περίπτωση αυτή, Κυπελλούχος Ελλάδος ανακηρύσσεται η αντίπαλός της ομάδα στον Τελικό αγώνα».