ΠΑΟΚ: Ξεκίνησε ο χειμερινός μεταγραφικός σχεδιασμός

Είναι πιθανό στην προσεχή χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ να μην κάνει καμιά κίνηση ενίσχυσης. Αλλά είναι ακόμα πιθανότερο η ομάδα της Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε σταδιακή αποσυμφόρηση του ρόστερ, που εκτιμάται ως πολυπληθές με τον αριθμό παικτών που έχει.

Ο τεχνικός διευθυντής Μάριο Μπράνκο ξεκίνησε τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις για λύσεις συμβολαίων ή δανεισμούς παικτών, ακόμα και για πωλήσεις μερικών που όπως φάνηκε ως τώρα δεν αποτελούν βασικές επιλογές για τον προπονητή Αμπέλ Φερέιρα. Το ρόστερ της ομάδας όταν συγκροτήθηκε έγινε με την προοπτική της ευρωπαϊκής παρουσίας του ΠΑΟΚ στην φάση των ομίλων του Εuropa League, αλλά η αποτυχία της ομάδας να προχωρήσει στην συγκεκριμένη διοργάνωση και το ένα παιχνίδι μόνο την εβδομάδα καθιστούν πολυτέλεια την συντήρηση τόσων -και μάλιστα δαπανηρών- ποδοσφαιριστών. 

Πρώτα ονόματα που έρχονται στην επιφάνεια είναι αυτά των Λάμπρου, Στοχ και Μιχάι, που έπαιξαν από ελάχιστα ως καθόλου. Δανεικός θα δοθεί και ο επανακάμψας Γιάννης Μυστακίδης, που επέστρεψε πρόωρα από τον σύντομο δανεισμό του στον ΝΠΣ Βόλου. 

Οι αγώνες της συνέχειας του πρωταθλήματος είναι βεβαίως αρκετοί ακόμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των πλέι-οφ, όμως η εκτίμηση είναι πως η ομάδα θα στηριχτεί στην συνέχεια στο ίδιο πάνω-κάτω δυναμικό στο οποίο βασίστηκε από την αρχή της περιόδου. Ετσι, αν ζητηθεί κάποιος από τους ποδοσφαιριστές στην μεταγραφική περίοδο που αρχίζει σε τρεις εβδομάδες, τότε είναι εύλογο η διοίκηση να σκεφτεί την προοπτική παραχώρησης, αν φυσικά δεν είναι στους βασικούς άξονες του σχεδιασμού της ομάδας και συγκατατεθεί σε αυτή την παραχώρηση και ο Πορτογάλος τεχνικός. 

Ο τελευταίος φέρει βαρέως πως επί των ημερών του ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την συνέχεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων το περασμένο καλοκαίρι. Το ομολόγησε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη: «Δεν υπάρχει μέρα που να μην ανατρέχω στον αποκλεισμό μας από την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μου στοίχισε και καθημερινά με στοιχειώνει αυτός ο αποκλεισμός» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

©Πηγή: amna.gr