Παπαστεργίου: «Θέλω έναν ωραίο και καθαρό αγώνα με τον Κυρίζογλου»

«Ας αφήσουμε την Αυτοδιοίκηση να αποφασίσει για το τι θέλει την επόμενη μέρα» είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω του Flash 99,4 ο ένας εκ των δύο διεκδικητών της προεδρείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου για τη διαφαινόμενη «μάχη» με τον έταιρο «γαλάζιο» διεκδικητή, Λάζαρο Κυρίζογλου, τόνισε ότι «να κάνουμε έναν πολύ ωραίο καθαρό αγώνα και ας αφήσουμε την Αυτοδιοίκηση να αποφασίσει τι θέλει την επόμενη ημέρα».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα»

Όσον αφορά την προεδρεία της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Τρικκαίων επισήμανε ότι θέλει να παρουσιάσει μία διαφορετική εικόνα για την Αυτοδιοίκηση, καθώς «θα πρέπει να κινητοποιήσουμε τις κοινωνίες, να φέρουμε την ανάπτυξη μέσω των Δήμων και να βοηθήσουμε τον ιδιωτικό τομέα να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες». Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι «η υπογεννητικότητα». «Γιατί οι νέοι δεν ασχολούνται και δεν κάνουν οικογένεις; γιατί έχουν τεράστιο ζήτημα με τη δουλειά. Εμείς, ως δήμοι, πρέπει να τους βοηθήσουμε, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που στηρίζονται σε εμάς για να δουν αλλαγές», επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου.

Σχετικά με το Δημόσιο, ο δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε ότι πρέπει να γίνει περισσότερο ευέλικτό και να είναι πιο κοντά στον πολίτη. «Είναι μεγάλο ζήτημα η έλλειψη ενδιαφέροντος του πολίτη να ασχοληθεί με τα κοινά. Η απαξίωση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα αλλάξει μόνο αν αλλάξει το Δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτώμενος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διαμήνυε ότι «είτε μας αρέσει είτε όχι υπογράφτηκε από το ελληνικό κράτος και ως τέτοια θα πρέπει να την αποδεχτούμε και να την τηρήσουμε, όσο βέβαια και η άλλη πλευρά πράξει το ίδιο. Πρέπει να δούμε τα ωφέλη και πώς θα τα εκμεταλευτούμε».