Παρουσιαστής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης προειδοποιεί για Γ’ Π.Π.

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες, ένα απόσπασμα από  τη ρωσική κρατική τηλεόραση, στο οποίο φαίνεται ο κεντρικός παρουσιαστής να συμβουλεύει τους τηλεθεατές να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού σταθμού Rossiya-24news που ανήκει στο Κρεμλίνο μετέδωσε νωρίτερα συμβουλές ως προς τα ποια αποτελούν τα καλύτερα προϊόντα επιβίωσης που αντέχουν στον χρόνο και καλό θα ήταν να τα προμηθευτούν οι πολίτες. Παράλληλα, προέτρεψε το τηλεοπτικό κοινό να αγοράσει συσκευασίες ιωδίου το οποίο χρησιμοποιείται για την προστασία του σώματος από την ακτινοβολία.

Τι ανέφερε ο παρουσιαστής

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Αλεξέι Καζάκοβ προειδοποίησε ότι: «Η ζωή στον υπόγειο κόσμο(σσ στα καταφύγια) θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη χωρίς γλυκά. Σοκολάτες, γλυκά, συμπυκνωμένο γάλα, όλα αυτά θα πρέπει να μείνουν πίσω. Ναι, η γλυκόζη είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας, αλλά τα γλυκά προκαλούν δίψα και το νερό θα γίνει η πιο πολύτιμη πηγή για τους κατοίκους των υπόγειων καταφυγίων».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Προφανώς, μπορείτε να επιβιώσετε με κονσέρβες για αρκετό διάστημα – μέχρι πέντε χρόνια, ενώ τα κονσερβοποιημένα ψάρια κρατούνται έως το πολύ δύο χρόνια. Αλλά οι επαγγελματίες επιζώντες δεν συνιστούν να μεταφέρετε αυτό το προϊόν στα καταφύγια βόμβας».

«Φυσικά είναι δύσκολο χωρίς γάλα, τουλάχιστον σε σκόνη, ζάχαρη και αλάτι. Η ρωσική παράδοση προτείνει να αγοράζουμε ζυμαρικά σε περιόδους κατακλυσμού».