Παυλόπουλος για 21η Απριλίου: «Να καταπολεμήσουμε τα μορφώματα ναζισμού»

«Ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη» πρέπει να μείνουν οι «τραγικές επιπτώσεις» από το «εγκληματικό πραξικόπημα», τονίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 51 ετών από την 21η Απριλίου του 1967 και το πραξικόπημα των συνταγματαρχών.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εστιάζει στην ανάγκη υπεράσπισης της Δημοκρατίας και στο να καταπολεμηθούν τα «άκρως επικίνδυνα μορφώματα λαϊκισμού ή και ναζισμού».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος για το πραξικόπημα της 21η Απριλίου:

«Το εγκληματικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, και οι τραγικές επιπτώσεις του εις βάρος της Δημοκρατίας, του Λαού και του Έθνους μας, πρέπει να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη, υπενθυμίζοντάς μας:

Πρώτον, ότι η Δημοκρατία συνιστά ένα υπαρξιακό, κυριολεκτικώς, αγαθό για την υπεράσπιση της αξίας του Ανθρώπου και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, το οποίο είναι, εκ φύσεως, εύθραυστο. Οφείλουμε, λοιπόν, να το υπερασπιζόμαστε εμπράκτως, διαρκώς και αδιαλείπτως, και μάλιστα καθένας με την προσωπική του στάση ζωής.

Δεύτερον, η Δημοκρατία έχει ανάγκη υπεράσπισης σ’ όλο τον Κόσμο, ιδίως δε εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δοθέντος ότι, όπως απέδειξαν και οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2017 σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άκρως επικίνδυνα μορφώματα λαϊκισμού ή και ναζισμού εμφανίζονται, απειλώντας την ίδια την υπόσταση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

Κατά τούτο έχουμε χρέος, όλοι οι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι Πολίτες, από κοινού, να καταπολεμήσουμε, αμέσως και αποφασιστικώς, τα μορφώματα αυτά, πρωτίστως εξαλείφοντας τις πραγματικές αιτίες -καθώς και τις συνακόλουθες εσφαλμένες πολιτικές- που τα προκάλεσαν και τα συντηρούν».