Παιδιά του Παπαφείου εμβολιάστηκαν κατά της μηνιγγίτιδας Β από τον ΙΣΘ

Δεκαεννιά παιδιά που φιλοξενούνται στο Παπάφειο εμβολιάστηκαν κατά της μηνιγγίτιδας, στο πλαίσιο της εκστρατείας “ εμβολιαΖΩ”, την οποία διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) για τρίτη συνεχή χρονιά. Τα εμβόλια κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου Β, προμηθεύτηκε ο ΙΣΘ με την συμβολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα υψηλού κόστους εμβόλιο , το οποίο δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ για το σύνολο του πληθυσμό παρά μόνο για ομάδες υψηλού κινδύνου.

“Κάναμε την πρώτη δόση εμβολίου ενώ τη δεύτερη θα την κάνουμε τον Δεκέμβριο.Η προσπάθεια τριών χρόνων για την πρόληψη,  την ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας και την αναγκαιότητα των εμβολίων θα συνεχισθεί ακόμη περισσότερο” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΙΣΘ ,Νίκος Νίτσας, ο οποίος ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του ΦΣΘ, Διονύση Ευγενίδη, συνόδευσε στο Παπάφειο το κλιμάκιο γιατρών και παιδιάτρων που έκαναν τον εμβολιασμό.

“ Το εμβόλιο αυτό είναι υψηλού κόστους, καθώς η κάθε δόση κοστίζει 104,39 ευρώ και γίνεται σε δύο δόσεις. Εμείς ως Φαρμακευτικός Σύλλογος συμμετέχουμε σε κάθε κοινωνική δράση που διοργανώνουν οι υγειονομικοί φορείς και αυτή τη φορά συμβάλαμε στο πρόγραμμα εμβολιάΖΩ” ανέφερε ο κ. Ευγενίδης.

Η γενική γραμματέας του ΙΣΘ, Μαρία Χατζηδημητρίου, τόνισε ότι σκοπό της δράσης “ εμβολιαΖΩ” είναι να σταλεί ηχηρό εμβολιαστικό μήνυμα και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στο θέμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. ”Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, η έξαρση -κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου – της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου τύπου Β, τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και το πολύ υψηλό κόστος αγοράς του εμβολίου ήταν οι λόγοι που επιλέξαμε το συγκεκριμένο εμβόλιο” πρόσθεσε η κ. Χατζηδημητρίου.

©Πηγή: amna.gr