Περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης συστήνεται στην Περιφ. Δ.Ελλάδας, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες

Περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης συστήνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα έχει τον ρόλο γνωμοδοτικού οργάνου και θα αποτελείται από εκπροσώπους των αντιπροσωπευτικότερων φορέων της τοπικής κοινωνίας, ενώ δυνατότητα συμμετοχής θα έχει και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης που επιθυμεί να εγγραφεί στον ειδικό κατάλογο. 

Μάλιστα, οι πολίτες-μέλη της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης, θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση που θα γίνει, με βάση τον ειδικό κατάλογο. 

Πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης θα είναι ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος, σε σχετικές δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι «η περιφερειακή επιτροπή διαβούλευση είναι ένας νέος θεσμός, που έρχεται να ενισχύσει τη συμμετοχική δημοκρατία». Μάλιστα, επεσήμανε ότι «αποτελεί ευθύνη όλων μας να γίνει ένας αποτελεσματικός θεσμός, ένας θεσμός διαλόγου και συνεννόησης, που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». 

Όσον αφορά στην συμμετοχή φορέων και πολιτών, είπε ότι «επιθυμούμε ευρεία συμμετοχή, ώστε όλοι μαζί να γίνουμε συνδιαμορφωτές του κοινού μας μέλλοντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι, η κοινωνία των πολιτών να θέτει τις προτεραιότητες, και αδιαμεσολάβητα να εκφράζει τις ανάγκες της».

©Πηγή: amna.gr