Περισσότεροι από πεντακόσιοι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση “Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος”

Περισσότεροι από πεντακόσιοι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος», την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της, στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Σημαντική είναι η συνεισφορά των 20 φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ που συμμετέχουν εθελοντικά στις ξεναγήσεις και ενημερώνουν τους επισκέπτες. Οι φοιτητές εκπαιδεύτηκαν από την Γεωλόγο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Χριστίνα Γιαμαλή και από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας, Βασίλη Μέλφο.

Όπως αναφέρει ο κ. Μέλφος η εκπαίδευση και η έρευνα που γίνεται σε θέματα που αφορούν τα κοιτάσματα ευγενών, βασικών και σπανίων μετάλλων, τα βιομηχανικά και λατομικά πετρώματα, τους υδρογονάνθρακες και την χρήση των ορυκτών από τους καθηγητές του Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η έκθεση δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ΣΜΕ και παρουσιάζεται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο νέο κτήριο στο λιμάνι (Προβλήτα Α΄) μέχρι τις 31 Μαΐου 2020, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα εγκαινιάσει επίσημα την έκθεση την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, υπάρχει προβολή βίντεο και ξεναγήσεις όπου παρουσιάζεται η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πώς αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία και την εξέλιξη της επιστήμης.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι και η είσοδος είναι δωρεάν.

 

©Πηγή: amna.gr