Πιείτε μαγειρική σόδα με νερό και διαπιστώστε τα οφέλη της!

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το νερό με λεμόνι αλλά και το νερό με το μηλόξυδο έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να μάθουμε το νερό με μαγειρική σόδα και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία μας.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι κάτι τόσο καινούργιο, καθώς πολλές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας το χρησιμοποιούσαν για να ξεφουσκώσουν μετά το φαγητό, ωστόσο, πολλοί το μαθαίνουν τον τελευταίο καιρό που έχει αρχίσει να γίνεται τρεντ,

Συγκεκριμένα, η Μπριτ Μπράντον, διατροφολόγος και personal trainer, στο νέο της βιβλίο Baking Soda Fot Health, εκτός από τις χρηστικές του ιδιότητες, υπογραμμίζει τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει στον οργανισμό.

Χώνεψη

Η διαδικασία της χώνεψης για πολλούς είναι μια δυσάρεστη ώρα, καθώς φέρνει ενοχλητικές καούρες. Το νερό, όμως, με τη μαγειρική σόδα είναι κατάλληλο για όλους εκείνους που θέλουν να περιορίσουν το φούσκωμα.  Μπορείτε λοιπόν, κάθε πρωί να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό στο οποίο θα έχετε διαλύσει 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Με αυτόν τον τρόπο θα ρυθμίσετε το pH του πεπτικού σας συστήματος και θα διευκολύνετε την πέψη.

Κυκλοφορία αίματος

Επιπλέον, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων. Καλή καρδιαγγειακή λειτουργία σημαίνει μείωση εκδηλώσεων καρδιακών νοσημάτων ή χρόνιων αναπνευστικών δυσλειτουργιών ή προβλημάτων στην κυκλοφορία του αίματος.

Υγεία των νεφρών

Έρευνα από το Royal London Hospital διαπίστωσε πως μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας μαζί με την φαρμακευτική αγωγή, επιβράδυνε τη φθορά των νεφρών. Η έρευνα έγινε σε 134 ασθενείς, εκ των οποίων όσοι έπιναν μαγειρική σόδα είδαν πως η φθορά επιβραδύνθηκε κατά 2/3.