Πήρε το δίπλωμα οδήγησης μετά από 25 χρόνια προσπαθειών!

Σε όλους λίγο- πολύ η εξέταση για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης ήταν λίγο αγχωτική διαδικασία. Βέβαια ο Christian Whiteley-Mason το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς είχε προσπαθήσει 33 φορές κάνοντας συνολικά 85 μαθήματα με 14 διαφορετικούς δασκάλους ώστε να πάρει το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης, κάτι που κατάφερε τελικά μετά από 25 χρόνια.   

Ο ίδιος δήλωσε  «Δεν το πιστεύω πως κατάφερα τελικά να περάσω μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ!». Ο 42χρονος Βρετανός έδωσε για πρώτη φορά εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης το 1992.  Ακόμη και ο σύζυγός του, Darren, ήταν πλέον πεπεισμένος πως δεν θα περνούσε ποτέ, και χαριτολογώντας του έλεγε: «Είσαι ένα ατύχημα έτοιμο να συμβεί».

Πήρε το δίπλωμα οδήγησης μετά από 25 χρόνια προσπαθειών!

Ο Christian αποδίδει τις συνεχόμενες αποτυχίες του σε μια εξετάστρια που επέμενε να τον κόβει κάθε φορά. «Υπήρχε μια εξετάστρια στο εξεταστικό κέντρο του Barnsley που κάθε φορά προσευχόμουν να μη μου τύχει. Ήταν γνωστή για την αυστηρότητά της και με έκοβε κάθε φορά. Έκανα 56 μαθήματα με τον πρώτο μου δάσκαλο, ο οποίος κατέληξε να μου πει απλώς να τα παρατήσω γιατί δεν θα περνούσα ποτέ», λέει ο ίδιος.

Μέχρι το 2003 είχε καταφέρει να αποτύχει στις εξετάσεις 32 φορές, οπότε και παραδέχεται πως αποφάσισε να τα παρατήσει επειδή σκέφτηκε ότι η οδήγηση μάλλον δεν ήταν κάτι για αυτόν. «Δεν άντεχα άλλο, σκεφτόμουν πως ποτέ δεν θα τα καταφέρω», εξηγεί.    Όταν έγινε 40 όμως αποφάσισε να κάνει άλλη μια προσπάθεια, έκανε πάλι μερικά μαθήματα αλλά τελικά δεν πήγε ποτέ να δώσει εξετάσεις. «Απλώς βαρέθηκα με όλο αυτό».

Τι τον ώθησε στο να ξαναπάρει την απόφαση να αποκτήσει το δίπλωμα οδήγησης

Ωστόσο οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις αυξάνονταν και το γεγονός πως δεν οδηγούσε του δυσκόλευε την καθημερινότητα. «Έπρεπε ή να παίρνω ταξί ή να βασίζομαι σε άλλους για να με μεταφέρουν κι όλο αυτό μου κόστιζε μια περιουσία. Οπότε τον Ιανουάριο, λέω αυτό ήταν, θα δώσω ξανά εξετάσεις. Όλοι γέλασαν μαζί μου και μου έλεγαν πως δεν θα το κάνω, πως θα βαριόμουν πάλι. Αλλά ήμουν αποφασισμένος να τους αποδείξω το αντίθετο», εξηγεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, αυτή τη φορά δεν του έτυχε η ίδια εξετάστρια, κάτι που πιστεύει ότι οφείλεται στις πολλές προσευχές του. «Μάλλον υπάρχει Θεός επειδή προσευχόμουν κάθε βράδυ να μην μου τύχει η ίδια που με έκοβε συνέχεια και δεν μου έτυχε. Όχι μόνο πέρασα τις εξετάσεις με την πρώτη, αλλά μου σημείωσαν μόνο τρία λάθη. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί είχα να μάθω πολλά περισσότερα συγκριτικά με όταν ξεκίνησα. Νιώθω πολύ περήφανος για τον εαυτό μου. Για να είμαι ειλικρινής μου άλλαξε τη ζωή. Ένιωσα πως κατάφερα όλα όσα ήθελα, αυτό ήταν το μοναδικό που μου είχε απομείνει», καταλήγει ο Christian.

Τώρα οδηγεί ένα μεταχειρισμένο Smart, που είναι αυτόματο, και το οποίο έχει ονομάσει Percy.