ΠΟΑΣΥ κατά Τόσκα: «Δεν μπορεί να λέει κάντε τους κοιμισμένους»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Συμβουλές προς την κατεύθυνση «κάνε τον κοιμισμένο» δε λέγονται. Θα μπει ο άλλος στο σπίτι μου και εγώ θα κάνω τον κοιμισμένο; Δε γίνονται αυτά και πόσω μάλλον από την ΕΛΑΣ που δείχνει ότι έτσι έχει παραδοθεί στο έγκλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Κληθείς να σχολιάσει το νόμο Παρασκευόπουλου και αν αυτό απασχολεί τους συναδέλφους του, ο κ. Γερακαράκος ήταν κατηγορηματικός.

«Οποιοσδήποτε νόμος που για λόγους αποσυμφόρησης βγάζει πιο γρήγορα έξω τους εγκληματίες επιβαρύνει τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός πιάνει 2-3 φορές τον ίδιο εγκληματία. Οι συνάδελφοί μας λένε «αφού τους πάμε τους ίδιους και τους βρίσκουμε στις περιοχές που περιπολούμε».

«Η αστυνομία έφτασε να λειτουργεί με δωρεές»

Ποια είναι όμως τα αίτια της ελλιπούς αστυνόμευσης σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων;

«Τα αίτια είναι κυρίως οικονομικά. Όταν η αστυνομία έχει φτάσει να λειτουργεί με ΕΣΠΑ και με δωρεές από ιδιώτες καταλαβαίνετε τι συμβαίνει. Επιπλέον το τελευταίο διάστημα είχαμε μεγάλη μεταφορά προσωπικού στα νησιά και τα σύνορα από τις πόλεις».