ΠΟΞ: «Σε εγρήγορση, για να παραμείνει ψηλά ο ελληνικός τουρισμός»

Δυναμικό «παρών» στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) έδωσαν οι επαγγελματίες του κλάδου. Η ΓΣ διεξήχθη την Πέμπτη (19/4) στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre.

Μεταξύ άλλων, οι ξενοδόχοι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της ΠΟΞ για τη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και όλα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν τα θέματα της υπερφορολόγησης, του αθέμιτου ανταγωνισμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων, καθώς και οι προκλήσεις της ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια αγορά, το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, έγινε παρουσίαση του νέου Γενικού Κανονισμού  Προστασίας Δεδομένων,  GDPR, ο οποίος  ισχύει από τα τέλη Μαρτίου 2018 στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Γρηγόρης Τάσιος: «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κοιμόμαστε…»

Στο σημαντικό ρόλο των ξενοδόχων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, λέγοντας:

«Η ώρα της μεγάλης ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι ώρα εφησυχασμού. Αυτό μπορεί να το πιστεύουν όσοι είναι έξω από το χορό. Εμείς ξέρουμε όμως τι σημαίνει να κρατάς όρθιο ένα ξενοδοχείο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κοιμόμαστε… Εμείς οφείλουμε να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές και να είμαστε σε εγρήγορση, για να παραμείνουν ψηλά ο ελληνικός τουρισμός και το ελληνικό ξενοδοχείο, ώστε να συνεχίσουν να συνεισφέρουν δυναμικά στην προσπάθεια για επιστροφή της πατρίδας μας στην κανονικότητα, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ απηύθυναν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός.

ΠΟΞ: «Σε εγρήγορση, για να παραμείνει ψηλά ο ελληνικός τουρισμός»