Φωτογραφία Αρχείου

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την ΠΚΜ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ, με επίγειες δράσεις καταπολέμησης στην ευρύτερη περιοχή.

Οι σχετικές δράσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο (14/4) και περιλαμβάνουν την παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών και τη διενέργεια παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών με επίγειες και εναέριες δράσεις προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή όχλησης των πολιτών.

Τι συστήνει στους πολίτες η ΠΚΜ

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συστήνει στους πολίτες τη λήψη παράλληλα ατομικών μέτρων προστασίας, καθώς αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, αποτελεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού των τοπικών κοινωνιών.

Λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης στον ιδιωτικό μας χώρο, αλλά και ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, αναφέρει η αρμόδια Διεύθυνση, συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην επιτυχία του προγράμματος και της προσπάθειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για θέματα όχλησης από τα κουνούπια οι πολίτες μπορούν να καλούν όλο το εικοσιτετράωρο στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: 800 11 24 424.