«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»: Νέο ρομποτικό υβριδικό χειρουργείο, από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Ένα καινοτόμο πιστοποιημένο ρομποτικό υβριδικό χειρουργείο με την ονομασία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» εγκαινιάσθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Πρόκειται για το νέας γενιάς ρομποτικό χειρουργείο Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare, που θα χρησιμοποιηθεί για πολύπλοκες αορτικές και άλλες χειρουργικές παθήσεις.

Το ρομποτικό υβριδικό χειρουργείο – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως η πλήρως ρομποτική λειτουργία του και η διενέργεια τριασδιάστατης αξονικής αγγειογραφίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Διαθέτει ψηφιακό ανιχνευτή (flat panel), μοναδικό σε μέγεθος (41Χ41 εκ.), που το κάνει ιδανικό για τη διεξαγωγή περίπλοκων ενδοαγγειακών επεμβάσεων (αορτή, ήπαρ, κλπ) και θεωρείται μοναδικό στο είδος του.

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι ως υπουργός Υγείας είναι θεματοφύλακας της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και εξήγησε πως «βρισκόμαστε ήδη στην εποχή όπου, τόσο ο ΕΟΠΥΥ όσο τα δημόσια νοσοκομεία, συνεργάζονται με τον ιδιωτικό τομέα και “αγοράζουν” υπηρεσίες, προς όφελος των ασθενών. Να είστε βέβαιοι, ότι θα εξακολουθήσουν να αγοράζουν αυτές τις υπηρεσίες στις καλύτερες δυνατές τιμές, παρέχοντας την πιο υψηλή ποιότητα, προκειμένου να επωφελούνται οι ασθενείς. Να είστε σίγουροι, ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, κάθε νέα τεχνολογία, κάθε καινοτομία, σαν τη σημερινή, από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, η οποία διατίθεται στην υπηρεσία του ανθρώπου».

Μετά την τελετή των εγκαινίων, η κ. Catherine Estrampes, προέδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GE Healthcare Europe, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η εγκατάσταση του ρομποτικού υβριδικού χειρουργείου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, συνιστά μία σημαντική επένδυση καινοτομίας στο χώρο της Υγείας. Η σπουδαιότητα της έγκειται στο γεγονός ότι, η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, σε συνδυασμό με εξειδικευμένο και διεθνώς καταξιωμένο ιατρικό προσωπικό και δομές υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικών κλινικών ροών, θα προσφέρει, πέρα από προηγμένες κλινικές υπηρεσίες, μοναδικές υποδομές εκπαίδευσης και εξειδίκευσης, καθώς και προσέλκυσης νέας εμπειρίας και τεχνογνωσίας».

Ο δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί αναπόσπαστη συνέχεια του επενδυτικού πλάνου συνεργασίας με τη GE Healthcare, το οποίο ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, σε Ελλάδα και Ρουμανία. Μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες επενδύσεις σε βιοϊατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραμένει πιστός στη δέσμευσή του για την ανάσχεση του brain drain και τον επαναπατρισμό εξαίρετων Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς, στη χώρα μας».

©Πηγή: amna.gr