Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Ερντογάν

Στις 24 Ιουνίου θα διεξαχθούν τελικά οι πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τελευταίος μάλιστα σήμερα (18/4) είχε συνάντηση με τον υπερεθνικιστή και σύμμαχό του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο αυτό.

Οι εκλογές φέρνουν νέες εξουσίες στον πρόεδρο

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για περίπου μισή ώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα με τον Μπαχτσελί να ζητά την επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Νοεμβρίου του 2019.

Ο 70χρονος πολιτικός που παλαιότερα επέκρινε σφόδρα τον σημερινό Τούρκο πρόεδρο, σήμερα είναι ένας από τους κυριότερους συμμάχους του. Επίσης να σημειωθεί ότι οι προσεχείς διπλές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία είναι οι πλέον σημαντικές καθώς αναμένεται να σηματοδοτήσουν την έναρξη ισχύος των περισσότερων μέτρων που θα ενισχύσουν τις εξουσίες του προέδρου της χώρας και τα οποία εγκρίθηκαν με το δημοψήφισμα που αφορούσε την τροποποίηση του συντάγματος τον Απρίλιο του 2017.