Πρώτη δοκιμή του νέου Peugeot 208 στην Πορτογαλία

Το νέο μέλος στη κατηγορία των supermini είναι το ολοκαίνουργιο Peugeot 208. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της γαλλικής φίρμας που λανσάρει νέες τεχνολογίες και ενισχύει την προσπάθεια της αυτοκινητοβιομηχανίας να αναπτύξει την ηλεκτροκίνηση.

Η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Peugeot 208 πραγματοποιείται στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, σε μια εκδήλωση που είχε έντονο οικολογικό χαρακτήρα. Επειδή η χρήση του αυτοκινήτου αλλάζει και η ανάγκη για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα είναι επιτακτική, η γαλλική φίρμα από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, διαθέτει τρεις προτάσεις για το κινητήριο σύνολο.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει αναβαθμισμένους κινητήρες βενζίνης, η δεύτερη έναν εξελιγμένο πετρελαιοκινητήρα χαμηλών ρύπων και η τρίτη τον ηλεκτρικό κινητήρα μηδενικών ρύπων.

Όπως διαπιστώθηκε στη παρουσίαση του νέου αυτοκινήτου στη Λισαβόνα, όπου συμμετείχε και ο υπογράφων, η μάρκα έδωσε μεγάλη έμφαση και στην ριζική αναδιάρθρωση της σχεδίασης. Η νέα φόρμα διακρίνεται για τη μοντέρνα αισθητική της, τη δυναμική της και την αξιοποίηση πολλών στοιχείων που καθορίζουν οι νέες τάσεις στη σχεδίαση των αυτοκινήτων.

Εκτός από το ξεχωριστό στιλ, το νέο Peugeot 208, φέρει το i-Cockpit νέας γενιάς, το οποίο πλέον διαθέτει τη λειτουργία προβολής βασικών στοιχείων για την ασφαλή οδήγηση μέσω του συστήματος 3D head-up καθώς και πολλών συστημάτων υποστήριξης της οδήγησης που συνήθως προορίζονται για υψηλότερα τμήματα της αγοράς.

Το νέο Peugeot 208 βασίζεται στη πλατφόρμα του ομίλου PSA της τελευταίας γενιάς CMP (Common Modular Platform). Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η νέα πλατφόρμα CMP έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις διαστάσεις και στις παραλλαγές των κινητήρων.

©Πηγή: amna.gr