Πρώτη οδήγηση του νέου VW Passat GTE στην Ελλάδα

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θεωρούν ότι οι υβριδικές εκδόσεις των υπαρχόντων μοντέλων είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για το μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει την αυτοκίνηση στην πλήρη ηλεκτροκίνηση.

Τα υβριδικά συστήματα κίνησής που εξοπλίζουν τα αυτοκίνητα απαρτίζονται από έναν κινητήρα βενζίνης ή ντίζελ και τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο συνδυασμός των δύο πηγών ενέργειας και η συμβολή της ισχυρής μπαταρίας εξασφαλίζουν υψηλές ιπποδυνάμεις, οικονομία στο καύσιμο και περιορισμένους ρύπους.

Επίσης, η δυνατότητα παραλαβής υγρών καυσίμων από τα πρατήρια και η φόρτιση της μπαταρίας από το οικιακό δίκτυο αυξάνουν την αυτονομία.

Η τελευταία προσθήκη στη κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων είναι το νέο VW Passat GTE, το οποίο βασίζεται στη γενιά που ήδη κυκλοφορεί και πρόσφατα δέχθηκε ένα μεγάλης έκτασης πρόγραμμα ανανέωσης.

Η πρώτη οδήγηση του νέου VW Passat GTE έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ανανεωμένου γερμανικού σεντάν στην Αττική.

Στην κορυφή της γκάμας του ανανεωμένου Passat βρίσκεται η έκδοση Passat GTE. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για το πρώτο μιας νέας γενιάς plug-in υβριδικών μοντέλων της μάρκας, με σημαντικά μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Καθοριστικό ρόλο παίζει η μπαταρία με υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο. Είναι ενισχυμένη κατά 31%, καθώς με ενεργειακή χωρητικότητα 13 kWh η ηλεκτρική αυτονομία σύμφωνα με τον κύκλο WLTP έχει αυξηθεί στα 56 χιλιόμετρα.

Αυτές οι τιμές αντιστοιχούν σε περίπου 66 χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, τιμή κατά 20 χλμ. μεγαλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχο του μοντέλου. Πλέον, ακόμα και σε μεγαλουπόλεις, όπως η Αθήνα, το Βερολίνο ή το Παρίσι, το αυξημένο ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας επαρκεί προκειμένου οι περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις να καλύπτονται πλήρως ηλεκτρικά και κατά συνέπεια με μηδενικές εκπομπές ρύπων, εκτιμούν τα στελέχη της μάρκας.

Στις μεγαλύτερες αποστάσεις και σε ταχύτητες πάνω από τα 140 χλμ./ώρα ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI.

 

©Πηγή: amna.gr