Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ “In the Family”, με θέμα τον προβληματισμό για τον καρκίνο του μαστού

Οι ζωές γυναικών και ανδρών που καλούνται να αποφασίσουν αν, πώς, πότε και γιατί θα προχωρήσουν στη διαδικασία των γενετικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, σκιαγραφούνται στο ντοκιμαντέρ “ In the Family” της Joanna Rudnik, η πρώτη προβολή του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο στις 23 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ.

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης της Anese Cho “ Fragmentation” και του μήνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μετά την προβολή θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού οι: Γιάννης Νατσιόπουλος, χειρουργός μαστού, Αθηνά Γιαννοπούλου, πλαστικός & επανορθωτικός χειρουργός, Γλυκερία Σαμολαδά, σύμβουλος γενετικής και Κατερίνα Λέντη, ψυχολόγος και εκπρόσωπος από το Άλμα Ζωής.

Η ταινία κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Emmy στην Αμερική “για την καθαρή εσωτερική της ματιά, χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς”. Η ταινία αναφέρεται στις ιστορίες ζωής των γυναικών και των οικογενειών τους που καλούνται να ζήσουν με τη γνώση της προδιάθεσης για μια απειλητική ασθένεια κι αποκαλύπτει την επιστημονική, ψυχολογική, νομική, ηθική και κοινωνική πολυπλοκότητα του γενετικού ελέγχου για τα γονίδια BRCA. Παράλληλα, προβάλλονται ερωτήματα όπως: τι θα γίνει με την οικογένεια; Πρέπει να τους το πω; Θα μπορέσω να κάνω παιδιά; Πώς αντιμετωπίζει ο σύντροφος μια τέτοια αλήθεια; Είναι μια οριστική αλλοίωση ή μήπως μπορώ να συνεχίσω να αισθάνομαι γυναίκα;

 

©Πηγή: amna.gr