INTIME

Ράνια Σβίγκου: «Γελάνε οι πέτρες με Μαρινάκη» (vd)

Επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει και την έκφραση «γελάνε και οι πέτρες», αναφερόμενη στα λεγόμενα του γνωστού επιχειρηματία!

«Όλες τις προηγούμενες μέρες βλέπουμε έναν ολόκληρο πόλεμο που προσπαθεί να στήσει το πολιτικο-μιντιακό σύμπλεγμα, επειδή χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, μια τεράστια επίθεση απέναντι στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά fake news και με πολύ μεγάλο θράσος», δήλωσε αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Στη συνέχεια, η Ράνια Σβίγκου εστίασε στις «γνωστές συγγενικές σχέσεις» του Βαγγέλη Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι, στον αντίποδα, η κυβέρνηση δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν αν έχει σχέσεις με τον εν λόγω επιχειρηματία.

«Το να βγαίνει ο κ. Μαρινάκης, μέρες μετά από το περιβόητο νυχτερινό του τηλεφώνημα, και σε ανακοίνωση του να λέει ότι έχει βοηθήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ, αυτό είναι κάτι με το οποίο… γελάνε και οι πέτρες», ανέφερε σχετικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε πολίτης διαβάζει την ανακοίνωση από τον κ. Μαρινάκη, τον γνωστό κ. Μαρινάκη με τις γνωστές συγγενικές σχέσεις κιόλας με την οικογένεια Μητσοτάκη, καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι αστειότητες. Εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε σε κανέναν για το αν έχουμε σχέσεις ή όχι με τον κ. Μαρινάκη. Αυτό είναι πασιφανές σε όλους τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως «είναι αστειότητα να μιλάει η ΝΔ, που είναι πασίγνωστες στο πανελλήνιο και εδώ και χρόνια οι σχέσεις της με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία» και πρόσθεσε: «Εμάς κανένας επιχειρηματίας δεν μας κρατά από πουθενά».

«Η Φώφη Γεννηματά έχει… πάθει Μητσοτάκη»

Ερωτηθείσα για το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για άμεση προκήρυξη εκλογών, η Ράνια Σβίγκου σχολίασε δηκτικά «φαίνεται ότι η κ. Γεννηματά έχει… πάθει Μητσοτάκη, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα θυμόμαστε να διαφοροποιείται σε αυτό τουλάχιστον το σημείο από τον κ. Μητσοτσάκη και να λέει ότι δεν είναι ώρα τώρα για πρόωρες εκλογές».

«Μου κάνει και εμένα εντύπωση, και περιμένω να δω και πώς θα τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες, γιατί βλέπουμε τουλάχιστον η ΝΔ να ζητά Σεπτέμβρη εκλογές, μετά την έξοδο δηλαδή από το πρόγραμμα και όχι νωρίτερα. Οι εκλογές πάντως θα γίνουν στην ολοκλήρωση της τετραετίας όπως δηλώνουμε κάθε φορά», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξάγεται στη Λέσβο, η κ. Σβίγκου είπε:

«Πέρα από αντιδράσεις που υπάρχουν από κάποιους φορείς του εμπορικού κυρίως κόσμου, η πλειοψηφία των φορέων έχει υποδεχθεί με ιδιαίτερη θέρμη τις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου και υπήρξαν εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν χθες στις διαδικασίες του».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή ζητούσε από τα αυτοδιοικητικά στελέχη να μην παραστούν στα περιφερειακά συνέδρια.

«Η ΝΔ ήθελε να αποτύχει ο θεσμός των περιφερειακών συνεδρίων, αλλά ακόμα και τα αυτοδιοικητικά της στελέχη, σεβόμενα τον θεσμικό τους ρόλο, στηρίζουν με θέρμη αυτήν την πρωτοβουλία», δήλωσε σχετικά.

Τέλος, για το θέμα της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας στο νησί, υποστήριξε: «Είδα μια ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής. Δεν ξέρω αν ίδια ανακοίνωση έβγαλε και η ΝΔ, που μιλάει για 17 διμοιρίες. Εσείς στον ΣΚΑΪ λέτε για επτά διμοιρίες ΜΑΤ… Νομίζω ότι έχουν χάσει το μέτρημα…».