Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ΔΕΘ

Περίπου 130.000 πολίτες επισκέφθηκαν το Περίπτερο του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας στην 84η ΔΕΘ, ξεπερνώντας κάθε στόχο και κάθε προηγούμενο.

Η φετινή παρουσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και συνοδεύτηκε από μία νέα, πρωτοποριακή αντίληψη και στόχευση, με σημείο αναφοράς την εξωστρέφεια. Το ενδιαφέρον του κοινού για τα εντυπωσιακά εκθέματα και τις πολύπλευρες δραστηριότητες που παρουσιάστηκαν στο Περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Δυναμική ώθηση στην προβολή του Περιπτέρου του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, έδωσε η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ενημερώθηκε αναλυτικά για όλο το φάσμα δραστηριοτήτων. Στελέχη και κοινό παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τους χώρους του Περιπτέρου επισκέφθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και επιμελητηρίων, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και ακόλουθοι Άμυνας συμμαχικών κρατών και εταίρων.

Για τη σημαντική συμβολή του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας στην επιτυχία και την προβολή της έκθεσης, ο πρόεδρος της «ΔΕΘ – Helexpo» Α.Ε., Αναστάσιος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, απένειμαν ειδικό τιμητικό βραβείο. Το παρέλαβαν εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ ο διευθυντής Β’ Ενημέρωσης, Χάρης Λαζαρόπουλος και εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ο διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων, αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ.

Με κεντρικό σύνθημα «Μαζί Πάντα», η φετινή συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας στην ΔΕΘ, επικεντρώθηκε στην προώθηση του Έτους Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσιάζοντας μια νέα στρατηγική επικοινωνίας, προβολής και επαφής με την κοινωνία, μέσω ενός ευρύτατου πλέγματος δράσεων και πρωτοβουλιών.

Στις καινοτομίες που παρουσίασε το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας εντάσσεται και η πρώτη απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη», που «έκλεψε» τις εντυπώσεις. Επιπλέον, για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας εννέα ενημερωτικά εργαστήρια (workshops), τα οποία «κέντρισαν» το ενδιαφέρον του κοινού.

Στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, μέσω εικονικής πραγματικότητας, να πιλοτάρουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, να νιώσουν την αδρεναλίνη να χτυπάει «κόκκινο, κάνοντας ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, να αισθανθούν για λίγο πυροβολητές ενός άρματος μάχης και να συμμετάσχουν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με πολεμικό πλοίο. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα ελικόπτερα Kiowa, τους «Ινδιάνους του Αιγαίου», να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη εξουδετέρωσης εκρηκτικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ) και να θαυμάσουν δύο εντυπωσιακά ομοιώματα F-16 και Mirage-2000.

Τη δική τους γωνιά στο Περίπτερο είχαν και οι μικροί φίλοι των Ενόπλων Δυνάμεων, που έζησαν την εμπειρία ενός στίβου μάχης, του πύργου αναρρίχησης – καταρρίχησης και του face painting.

Δ.Σ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.