Πηγή: Ύπατη Αρμοστεία του OHE για τους Πρόσφυγες

«Remember» όσους χάθηκαν σε ανθρωπιστικές αποστολές

Τη λέξη «Remember» (θυμήσου) σχημάτισαν το μεσημέρι μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη ως μία συμβολική κίνηση απότισης φόρου τιμής στους αμάχους που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις αλλά και σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών αποστολών.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο στις 19 Αυγούστου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης καθώς πριν από 15 χρόνια την ίδια μέρα, το 2003, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Βραζιλιάνος διπλωμάτης Σέρζιο Βιέιρα ντε Μέλο, και 21 συνάδελφοί του έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης στο αρχηγείο του ΟΗΕ στη Βαγδάτη.

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης, η Ύπατη Αρμοστεία του OHE για τους Πρόσφυγες, ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι οργανώσεις Advocates Abroad, DocMobile, Intereuropean Human Aid Association, Mobile Info Team, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Quick Response Team, REACT-Municipality Thessaloniki και SolidarityNow θα βρίσκονται στην περιοχή του Λευκού Πύργου, από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., με σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο για την ανθρωπιστική τους δράση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ