Ρεράκης: Το κοράνι είναι το βιβλίο του μίσους

«Το κοράνι είναι το βιβλίο του μίσους» σημείωσε ο Ηρακλής Ρεράκης Καθηγητής Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και πρόεδρος της ΠΕΟ στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

«Εφαρμόζουν βία με ισλαμική μανία»

Ο κ. Ρεράκης αναφερόμενος στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τόνισε:

«Η Τουρκία δεν άλλαξε τακτική τα τελευταία χρόνια. Αυτό που εφαρμόζει στην θρησκευτική της εκδοχή και πίστη είναι η βία του κορανίου, γιατί τη βία την δίδαξε το κοράνιο. Ο χριστιανισμός είναι η πίστη της αγάπης και εμείς δεν υιοθετούμε και ούτε διδάσκουμε τη βία σε καμία περίπτωση.

Εμείς υφιστάμεθα βία από έναν λαό που έρχονται διαρκώς να την εφαρμόζουν με ισλανική μανία, δείχνοντας ότι αυτή η πίστη δεν θα αλλάξει ποτέ.

Οι Τούρκοι φαίνεται ότι θέλουν να επαναφέρουν το καθεστώς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη χώρα μας».

«Νέος Κεμάλ Ατατούρκ ο Ερντογάν»

Ο καθηγήτης έκανε λόγο για την επιθυμία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να «εδραιώσει» ένα νέο τουρκισμό και καθεστώς διευκρινίζοντας πως:

«Ο Ερντογάν θέλει να βάλει τη σφραγίδα του, αντί του Κεμάλ Αττατούρκ, σε ένα νέο τουρκισμό και νέο καθεστώς όπου δε θα έχει πια ως πρόσημο ένα βαθιά θρησκευόμενο κράτος, κολλημένο στις εντολές του κορανίου. Το κοράνιο είναι ένα και μοναδικό και έχει μέσα του τον βίαιο εξισλαμισμό και όλες τις κοινωνικές ανισότητες, όπως ότι η γυναίκα μπορεί να αγοραστεί από έναν άντρα ή ότι μόνο ο άντρας μπορεί να πάρει διαζύγιο από τη γυναίκα. Μια ταπεινωτική στάση απέναντι στις γυναίκες».

«Πιπιλίζει τα μυαλά των πολιτών με τα ΜΜΕ»

Τέλος, ερωτηθείς πού αποδίδει το γεγονός της θετικής απάντησης (77%) των Τούρκων σε δημοσκόπηση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί υπογράμμισε:

«Όταν ο Ερντογάν ελέγχει όλα τα ΜΜΕ και πιπιλίζουν τα μυαλά τους λέγοντας πως «θέλουμε να φτιάξουμε ξανά την μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία και να ενώσουμε τον αραβικό κόσμο» γιατί να μην το θέλουν; Έχει να κάνει με το πώς παιδαγωγείς τον λαό», πρόσθεσε ο κ. Ρεράκης.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Ρεράκης στον Flash 99,4:

Δείτε ακόμη: Οι Τούρκοι μετατρέπουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί! – Υπέγραψε διάταγμα ο Ερντογάν

© politic.gr