Ρήγας: «Αδικούν τους εαυτούς τους όσοι αντιδρούν»

Για μεμονωμένες αντιδράσεις και για «υποτιθέμενες κινητοποιήσεις» στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη,  μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου ο κ. Ρήγας τόνισε πώς «αδικούν τους εαυτούς τους όταν έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για την ανάπτυξη της Λέσβου. Ας το σκεφτούν καλά τις επόμενες ώρες. Αδικούν και την κοινωνία. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συναντήσεις με φορείς».

«Τα ίδια μέτρα με προηγούμενα συνέδρια»

Οσον αφορά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί για την αυριανή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, ο κ. Ρήγας σχολίασε: «Ισχύουν τα ίδια μέτρα που είχαν ισχύσει και σε προηγούμενα συνέδρια που ήταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει το προσφυγικό ζήτημα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Η κατάσταση είναι οριακή και πάρα πολύ δύσκολη στη Μόρια. Οι κάτοικοι δείχνουν ανοχή. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το προσφυγικό και με την κατάσταση που επικρατεί με την Τουρκία και την κατάσταση που θέλει να δημιουργήσει. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Kάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια και οι ΜΚΟ και οι εθελοντές. Θα προσπαθήσουν αν επιταχύνουν την διαδικασία του ασύλου».