Ρωμανός: Υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που… καθόταν προσοχή

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για «αφωνία» της κυβέρνησης στην τουρκική εισβολή στη Συρία, εξαπέλυσε μιλώντας στον Flash 99,4 ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

«Για ακόμη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ένα θέμα που είναι παραπάνω από εθνικό, ώστε να κάνει μικροπολιτική και αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Ρωμανός, για να συμπληρώσει «αυτό από μόνο του, δείχνει ότι δεν αλλάζει τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε καταδικάσει ως Νέα Δημοκρατία και κυβέρνηση την τουρκική εισβολή στη Συρία». Μάλιστα ο Νίκος Ρωμανός, επισήμανε πως «αυτό που κάνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, που καθόταν προσοχή -όσα χρόνια κυβερνούσε- σε όλους αυτούς που λέει να σηκώσουμε ανάστημα, είναι υποκριτικό και επικίνδυνο».

«Ταξική και αντισυνταγματική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων»

Σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε αρχικά ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών του εξωτερικού. Αυτό, το προτείνει ένα κόμμα (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο υποτίθεται ότι έχει ευαισθησία στους αδυνάμους, αλλά αυτή η πρόταση είναι άκρως ταξική και αντισυνταγματική».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Ρωμανός, «αυτό που προτείνει ουσιαστικά, είναι να σβηστούν άνθρωποι που βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους αλλά διαμένουν στο εξωτερικό. Εμείς προτείνουμε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού, διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος έφυγε κατά τη διάρκεια της κρίσης και αυτοί οι άνθρωποι, δεν μπορεί να μην έχουν λόγο στη χώρα η οποία τους “έδιωξε”», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι το αυτονόητο και το λογικό αυτό που λέμε. Πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσουν την πρότασή μας και να παραμερήσουν το κομματικό συμφέρον και να βάλουν το εθνικό -παρά το ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην ψηφίζουν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί ξέρουν ότι δεν θα τους στηρίξουν επειδή έχουν δει πώς δουλεύουν οι κανονικές χώρες», διαμήνυσε ο Νίκος Ρωμανός.

Για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Για το αναπτυξιακό ν/σ που κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη και θα συζητηθεί σήμερα Παρασκευή, ο κ. Ρωμανός εξέφρασε την ανάγκη για τη διευκόλυνση των επενδυτών στη χώρα μας. «Το νομοσχέδιο αυτό και ορισμένα του σημεία, διευκολύνουν και εξαφανίζουν εμπόδια που υπήρχαν -μέχρι τώρα- στο να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Πράγματα που ισχύουν στο εξωτερικό, θα πρέπει να γίνουν κι εδώ ώστε να συζητήσουμε για επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Ρωμανός, ο οποίος συμπλήρωσε πως «υπάρχουν μείζονα πράγματα για εμάς στο ν/σ, όπως η Ενέργεια και ο Τουρισμός».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης που έδωσε ο Νίκος Ρωμανός: