Ρομπότ- γίγαντας εμπνευσμένο από σειρά κινουμένων σχεδίων!

Είναι γνωστό ότι στην Ιαπωνία το θέμα τεχνολογίας έχει περάσει σε «άλλο επίπεδο». Ακόμη μία απόδειξη αυτού είναι το νέο δίποδο ανθρωποειδές ρομπότ «γίγαντας» το οποίο προκαλεί δέος με την εμφάνισή του, καθώς έχει ύψος 8,5 μέτρα και ζυγίζει πάνω από επτά τόνους!

Το όνομά του είναι LW-Mononofu και αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων Sakakibara Kikai και του μηχανικού της Μασαάκι Ναγκούμο και μάλιστα αποτελεί δημιούργημα έμπνευσης από την ιαπωνική σειρά κινούμενων σχεδίων Gundam.

Τα χαρακτηριστικά του ρομπότ- γίγαντα

Το ρομπότ διαθέτει ένα υπερυψωμένο «κόκπιτ» με οθόνες και μοχλούς για τον πιλότο ο οποίος θα μπορέι να ελέγχει τα ρομποτικά άκρα του. Η ίδια εταιρεία έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα διάφορα άλλα μεγάλα ρομπότ, όπως το ύψους 3,4 μέτρων Landwalker, τα οποία συνήθως ενοικιάζει για ψυχαγωγικούς σκοπούς (ακόμη και για παιδικά πάρτι), αλλά κανένα δεν ξεπερνά το θηριώδες Mononofu.

Το ρομπότ μπορεί να κουνήσει τα δάχτυλά του, να στρίψει το πάνω μέρος του σώματός του και να περπατήσει μπρος-πίσω, αν και με η ταχύτητά του δεν είναι από τα μεγαλύτερα «προσόντα» του καθώς δεν ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο την ώρα.

Τέλος, διαθέτει επίσης στο δεξί χέρι του ένα αεροβόλο όπλο σαν μπαζούκα, που εκτοξεύει σφουγγαρένιες μπάλες με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Βέβαια υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι σε ότι έχει να κάνει με τη μετακίνησή του καθώς το ρομπότ δεν μπορεί να φύγει από το εργοστάσιο κατασκευής του χωρίς να αποσυναρμολογηθεί, επειδή είναι ψηλότερο από την πύλη του εργοστασίου!