Ρωσία: Κανίβαλος μεθούσε άνδρες και τους τεμάχιζε

Με την κατηγορία του κανιβαλισμού συνελήφθη ένας 51χρονος άντρας στη Βόρεια Ρωσία, όταν η αστυνομία εντόπισε σε σακούλες με σκουπίδια του, ανθρώπινα οστά ανάμεσα σε υπολείμματα γατιών, σκύλων και μικρότερων ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η αστυνομία υποπτεύεται πως ο άντρας κατανάλωσε το κρέας τριών αντρών, τους οποίους πλησίασε φιλικά και τους μέθυσε. Όταν τα θύματά του μεθούσαν επαρκώς και κοιμόντουσαν, ο ύποπτος φέρεται πως τα σκότωνε με μαχαίρι και τα τεμάχιζε.

Οι αρχές, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν τα εξής: “Πέρα από τον κανιβαλισμό, ο κατηγορούμενος σκότωνε και έτρωγε συστηματικά και γάτες, σκύλους και μικρά πουλιά, των οποίων τα οστά βρέθηκαν αναμεμειγμένα με τα ανθρώπινα”.

Έμενε στο σπίτι του θύματος

Μάλιστα, ο 51χρονος είχε μετακομίσει στο διαμέρισμα ενός εκ των δολοφονηθέντων και όταν οι γονείς του έψαχναν με αγωνία τον γιο τους, ο άνδρας τούς είπε πως μένει στο σπίτι για να το προσέχει, μετά από πρόσκληση του εξαφανισμένου.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο ύποπτος έχει σώας τας φρένας και πως όταν διέπραξε τις εγκληματικές του πράξεις ήταν νηφάλιος. Οι δολοφονίες διεπράχθησαν τη διετία 2016 – 2017, ωστόσο η αναγνώριση των θυμάτων καθυστέρησε καθώς δύο από τους τρεις νεκρούς δεν είχαν συγγενείς (σ.σ που να εντοπίστηκαν από τις αρχές) ενώ ο τρίτος εκτιμάται πως είχε μετακομίσει από άλλη πόλη αναζητώντας δουλειά, όταν έπεσε πάνω στον φερόμενο κανίβαλο.

Η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη σύλληψη του 51χρονου, χωρίς όμως να τον κατονομάσει. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.