Ρωσία: «Προβοκάτσια της Βρετανίας, η επίθεση με χημικά στην Ντούμα»

Παρουσιάζοντας και αναλύοντας αποδεικτικά στοιχεία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε σήμερα ότι η επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στην πόλη Ντούμα, αποτελεί «προβοκάτσια» της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία εμπλέκεται στην σκηνοθεσία της.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κανασένκοφ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην Ντούμα, οι οποίοι περιέγραψαν το πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.

“Αξιωματούχοι από το Λονδίνο άσκησαν πιέσεις στα Λευκά Κράνη”

«Σήμερα στη διάθεση του ρωσικού υπουργείου, υπάρχουν κι άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας, στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα» τόνισε ο Κανασένκοφ και πρόσθεσε πως στο διάστημα από 3 μέχρι και τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» ασκήθηκαν πιέσεις από αξιωματούχους της Μεγάλης Βρετανίας, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το βίντεο και να δοθεί στην δημοσιότητα.