Ρωσία: Σύλληψη ομάδας τζιχαντιστών – Σχεδίαζαν επίθεση στη Μόσχα

Σε μια πολύ σημαντική σύλληψη ομάδας ατόμων που πρόσκυνταν στο Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζαν επίθεση στη Μόσχα. Την πληροφορία ανακοίνωσε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), η οποία πραγματοποίησε και την σύλληψη.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 17 έρευνες σε διάφορους χώρους. Εκτός όμως της σύλληψης των μελών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  έγγραφα με ακραίο ισλαμιστικό περιεχόμενο, διάφορα βίντεο που προπαγάνδιζαν την δραστηριότητα του «Ισλαμικού Κράτους» σε όλο τον κόσμο, καθώς και τηλεφωνικές συσκευές τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν με τους καθοδηγητές τους από το εξωτερικό, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Telegram.

Σχεδίαζαν επίθεση στη Μόσχα

Η FSB, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος πυρήνας, είχε καταφτάσει στην ρωσική πρωτεύουσα από την πόλη Νόβι Ουρενγκόι της αυτόνομης περιοχής Γιαμάλο-Νενέτσκι. Μάλιστα, υπολογίζεται πως σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Μόσχας.

Όπως είναι φυσικό, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, καθώς εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις ποινικές.