Ρωσία: Συνελήφθησαν πέντε άτομα-μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι οι αρχές της Ρωσίας, συνέλαβαν συνολικά πέντε άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την ρωσική επικράτεια.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση τα άτομα αυτά φέρεται να εντάσσονται στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γιαροσλάβλ η οποία βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα άτομα αυτά «σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες σε διαφορετικές ρωσικές πόλεις και περιοχές», ενώ κατά την σύλληψή τους εντοπίστηκαν «ένα οπλοστάσιο από αυτοσχέδιες βόμβες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά».

Οι προετοιμασίες του φερόμενου πυρήνα «συντονίζονταν μέσα από ιδιωτικές ομάδες συνομιλιών στην εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Telegram».

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές της Ρωσίας, έχουν ήδη προχωρήσει πριν από καιρό στο «μπλοκάρισμα» της συγκεκριμένης εφαρμογής, με το πρόσχημα κυρίως της τρομοκρατικής απειλής, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην χώρα.

Σε σύλληψη όμως ατόμων που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος είχαν προχωρήσει οι αρχές της Ρωσίας επίσης και κατά το προηγούμενο διάστημα.