Ρώσος πρέσβης: «Δε φαντάζομαι πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας»

«Δε φαντάζομαι πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας» δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ, κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου. Ο Ρώσος διπλωμάτης διαφώνησε με τις προβλέψεις του Αμερικανού ομολόγου του για «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο, ενώ αρνήθηκε να πάρει θέση ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Δεν ήμουν παρών στις συνομιλίες. Δεν γνωρίζω τι συζήτησαν. Δεν έχω ενημέρωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών. Επομένως, δεν μπορώ να σας δώσω καμία απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα» σχολίασε, όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Ταγίπ Ερντογάν για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Όσον αφορά στο Σκοπιανό, ο Αντρέι Μασλόβ υποστήριξε πως οποιαδήποτε λύση ληφθεί χωρίς πιέσεις και ενσωματωθεί στο σύνταγμα των Σκοπίων «θα την αναγνωρίσουμε όλοι». Εξέφρασε, ωστόσο, για πολλοστή φορά τη διαφωνία της Μόσχας στο ενδεχόμενο ένταξης του γειτονικού κρατιδίου στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα χαρακτήρισε το ενδεχόμενο «αρνητικό» διότι, όπως εξήγησε, «δεν μπορεί να συμβάλλει στη σταθεροποίηση στα Βαλκάνια».

Τέλος διαφώνησε με όσους υποστηρίζουν ότι Ελλάδα και Ρωσία έχουν.. ψυχραθεί τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζοντας την πατρίδα μας «αξιόπιστο εταίρο».

Ετοιμάζει βαλίτσες για Μόσχα ο Τσίπρας εντός του 2018

«Και οι δύο πλευρές έχουν διαψεύσει τους ισχυρισμούς ΜΜΕ, ότι δήθεν οι ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται στο ναδίρ ή ότι έχουν παγώσει» είπε ο Ρώσος πρέσβης, φέρνοντας ως παράδειγμα τις 4 συναντήσεις Τσίπρα-Πούτιν, καθώς και τις 7 τηλεφωνικές επικοινωνίες. Αποκάλυψε δε ότι εντός του 2018 θα υπάρξει ακόμα μια επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα.