Σ.Αραβία: Πρόθυμη να στείλει στρατό στη Συρία υπό το διεθνή συνασπισμό

Η Σαουδική Αραβία θα έστελνε στρατεύματα στη Συρία υπό το διεθνή συνασπισμό με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εφόσον ληφθεί κάποια απόφαση για τη διεύρυνσή του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του βασιλείου, Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

«Συζητάμε με τις ΗΠΑ, και συζητούσαμε από την έναρξη της συριακής κρίσης, για την αποστολή δυνάμεων στη Συρία» είπε ο Τζουμπέιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ μαζί με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Σαουδάραβας υπουργός σημείωσε ότι η ιδέα αυτή είχε προταθεί στο παρελθόν και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν είναι μια καινούρια ιδέα» επέμεινε ο Τζουμπέιρ, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετική με ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η Ουάσινγκτον προσπαθεί να συγκροτήσει μια δύναμη από αραβικές χώρες για να σταθεροποιήσει τη Συρία.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας με τίτλο «Οι ΗΠΑ αναζητούν αραβικές δυνάμεις και πόρους για τη Συρία» αναφέρει ότι, σύμφωνα με το σχέδιο που προτείνεται στο Λευκό Οίκο, τα στρατεύματα αυτά θα αντικαταστήσουν το αμερικανικό στρατιωτικό απόσπασμα μετά την ήττα του ISIS και θα βοηθήσουν στην ασφάλεια του βορρά της χώρας.