Σ. Φάμελλος: Η πλειοψηφία αμφισβητεί το δικαίωμα της μειοψηφίας να εκπροσωπείται με κάποιους βουλευτές στην προανακριτική

«Έρχεται η πλειοψηφία να αμφισβητήσει το δικαίωμα της μειοψηφίας να εκπροσωπείται με κάποιους βουλευτές», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για το θέμα της εξαίρεσης των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη σύνθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Κυριάρχησε στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη η γραμμή της ομάδας Σαμαρά -της πιο ακροδεξιάς και αντιδραστικής ομάδας μέσα στη ΝΔ- με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα -ας το πούμε έτσι- κοινοβουλευτικό πραξικόπημα: Να επιλέξουν να τροποποιήσουν κατά κάποιον τρόπο τον κανονισμό της Βυλής, ο οποίος ξεκάθαρα λέει ότι κάθε κόμμα εκπροσωπείται με βάση την απόφαση της Κινοβουλευτικής του Οάδας και του προέδρου», ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

«Αυτό είναι απόλυτα παραβίαση του κανονισμού και μάλιστα εκ των υστέρων», πρόσθεσε διερωτώμενος: «Γιατί δεν μπήκε στη συζήτηση της προανακριτικής, πως υπάρχει θέμα για κάποιον, αν είναι εμπλεκόμενος ή ελεγχόμενος, αν θα έπρεπε το όνομά του να μπει στην προανακριτική έρευνα; Γιατί δεν μπήκαν τα ονόματα αυτά; Γιατί δεν μπήκαν την ημέρα της συγκρότησης του προεδρείου;»

«Η ΝΔ δεν θέλει να συνεχιστεί η έρευνα για τη Novartis. Γιατί όσον αφορά τη φυσική αυτουργία, την οποιαδήποτε εμπλοκή Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη, αυτά έχουν πλήρως αναιρεθεί, δεν υπάρχει ζήτημα φυσικής αυτουργίας, άρα δεν υπάρχει ζήτημα και ηθικής αυτουργίας, οπότε τι μένει; Μένει το δύσκολο κομμάτι για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι θα έρθουν ο κ. Φρουζής και ο κ. Μανιαδάκης στην προανακριτική. Αυτό, λοιπόν, το αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι η ΝΔ. Προφανώς δεν θέλουν για μάρτυρες τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Πολάκη, δεν τους θέλουν και για ανακριτές πάντως. Θέλουν να μπλοκάρουν την έρευνα […] είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης γι’ αυτήν την πολιτική ομάδα», εκτίμησε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος από την κυβέρνηση, ο κ. Φάμελλος παρατήρησε: «Υπάρχει ένα θέμα που συνδέεται με τις μικροκομματικές επιδιώξεις της ΝΔ και τον τυχοδιωκτισμό που επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια. Προσπάθησε η ΝΔ να το χρησιμοποιήσει ως πολιτικό χαρτί να δημιουργήσει κόστος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της πραγματικότητας προσφυγικών προβλημάτων και τώρα που έρχονται τα προβλήματα αυτά στη δική της χρονική περίοδο προφανώς δεν μπορεί να τα διαχειριστεί, γιατί είναι κολλημένη σε αγκυλώσεις […] Τελικά η ΝΔ με αυτήν την πολιτική μονομέρεια που είχε, έκανε κακό και στους κατοίκους των νησιών και στους πρόσφυγες».

©Πηγή: amna.gr